Ok bziubzius , będę się tego trzymac :) Tymczasem wrzucam szamke, przez tą przerwę od treningów ciężko mi do nich wrócić :( w dodatku niedługo będą TE dni, i wtedy umieram, ale może chociaż orbitrek wpadnie. Jutro ostatnie grudniowe koło i rodzice wpadają do mnie więc zobaczę jak to z tym treningiem będzie. szamka 1.12 jajka 3 szt masło klarowane [...]
wstawiam manu na dzis Mam problemy z sola. chyba jest bład u nas w dzieniku Wyszukałam ze ma 90kcal i 20 gr białka a u nas jest 56 kcal i 12 gr białka mam 200 gram tej rybki - do dziennika wspiuje 300 wiec +/- powinno sie zgadzac. tylko białka mam troche duzo. Ale juz nie bede chyba dzielic tej soli i zjem to 200 gr wczoraj na treningu : 1. [...]
Te czarne kropki to owe pstrociny. Odnośnie pszenicy wykorzystywanej do produkcji makaronu, to wykorzystuje się do tego 2 jej typy. Pszenica twarda wysokoglutenowa Triticum durum Mąka makaronowa durum: typ 950, typ 1750, semolina. oraz Pszenica zwyczajna Triticum Vulgare, warunkowo musi zawierać duże ilości ziaren szklistych. Mąka makaronowa [...]
[...] to zależy jaki makaron . Prawdziwy makaron składa się wyłącznie z wody i mąki i dlatego też powinniśmy unikać makaronów jajecznych. Mąką przeznaczoną na makaron jest mąka z pszenicy durum. Makaron durum jest najwyższej klasy makaronem o wysokich właściwościach odżywczych.Jest bogatszy w błonnik, makro- i mikroelementy niż makarony ze [...]
czy makaron z mąki pełnoziarnistej z pszenicy durum jest ok?jest on minimalnie tańszy od makaronu jaki kupowałem do tej pory: semolina - mąka razowa z pszenicy durum i zastanawiam się nad zmianą produktu chociaż różnice są pewnie marginalne?
czy makaron z mąki pełnoziarnistej z pszenicy durum jest ok?jest on minimalnie tańszy od makaronu jaki kupowałem do tej pory: semolina - mąka razowa z pszenicy durum i zastanawiam się nad zmianą produktu chociaż różnice są pewnie marginalne? Nie widzę między nimi różnicy.
Kebula, w sumie to ciężko mówić nawet o urlopie, bo wyskoczyliśmy tylko na długi weekend do moich rodziców nad morze ;-) Ale faktycznie super wypoczęłam psychicznie, tylko mało mi było i szkoda było wyjeżdżać, zostałabym jeszcze chociaż ze dwa dni :-) Bziubzius, noo chyba pierwszy raz szczerze i bez obaw, ze zaraz się ten stan skończy mogę [...]
niekoniecznie musi być napisane że z durum bo też może inny gatunek i innego przemiału A z semoliny ? Niby to najszlachetniejsza forma mąki pszennej. Semolina to mąka wytwarzana z pszenicy durum.
Użytkownik Sasu napisał: "Kuskus jaki jest teraz powszechnie dostępny w sklepach to granulat z mąki pszennej, a nie żadna kasza. Nie ma nawet co porównywać tego do np. kaszy gryczanej. Dla mnie węglowodany dostarczane z kuskusu mają taką samą wartość jak te z jasnego pieczywa, czyli mizerną. A to za Wikipedią: "Kuskus jest [...]